Новини

ФЕСТИВАЛ „НОЩ НА ПРИЛЕПИТЕ“ В БЕЛЕНЕ

ФЕСТИВАЛ „НОЩ НА ПРИЛЕПИТЕ“ В БЕЛЕНЕ

На 01.07.2022 г., петък, от 16 ч. в Крайдунавски парк, гр. Белене, се проведе фестивалът „Нощ на прилепите“ – част от изпълнение на дейност „Работа със заинтересовани страни“ по проект „Хабитат Дунав“.

Прочети повече
ЛЕКЦИИ – РАБОТИЛНИЦИ ЗА ЗАЩИТЕНИ ВИДОВЕ

ЛЕКЦИИ – РАБОТИЛНИЦИ ЗА ЗАЩИТЕНИ ВИДОВЕ

На 29.06.2022 г. на територията на община Белене, в селата Петокладенци, Татари и Деков, и на 30.06.2022 г. в селата Кулина вода, Бяла вода и в гр. Белене се проведоха шест лекции – обучения с представители на заинтересованите страни по проблемите на защитените видове, техники по тяхното опазване, конкретни мероприятия за отговорността на хората в общото съжителство със защитените видове – част от дейност „Работа със заинтересовани страни“ в изпълнение на проект „Хабитат Дунав“, осъществяван от Сдружение „Асоциация наука за природата“ в партньорство с Община Белене. Организатор на събитието е „Клевър солушънс“ ЕООД.

Прочети повече
ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

На 01.07.2022 г., петък, от 16 ч. в Крайдунавски парк, гр. Белене ще се проведе фестивалът „Нощ на прилепите“ – част от изпълнение на дейност „Работа със заинтересовани страни“ по проект „Хабитат Дунав“. Фестивалът има четвъртвековна традиция в повече от 30 страни, сред които България и останалите държави в Европейския съюз, САЩ, Австралия. Събитието се организира за опазване на многобройните видове прилепи, много от които се срещат и у нас. Програмата е богата. За децата ще бъде поставена куклената пиеса „Слънчев лъч“ в изпълнение на актьорите Деян Михайлов и Ася Димитрова, ще бъде организирана и тематична игра с награди. Концертната...

Прочети повече
Лекции-работилници за защитени видове

Лекции-работилници за защитени видове

На 29.06.2022 г. на територията на община Белене, в селата Петокладенци, Татари и Деков и на 30.06.2022 г. в селата Кулина вода, Бяла вода и в гр. Белене ще се проведат лекции – обучения с представители на заинтересованите страни по проблемите на защитените видове, техники по тяхното опазване, конкретни мероприятия за отговорността на хората в общото съжителство със защитените видове – част от дейност „Работа със заинтересовани страни“ в изпълнение на проект „Хабитат Дунав“, осъществяван от Сдружение „Асоциация наука за природата“ в партньорство с Община Белене. Организатор на събитието е „Клевър солушънс“ ЕООД.

Прочети повече
ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

В периода от 05.06.2022 г. до 11.06.2022 г. в селата Студена, Мустрак, Мезек, Момково, Капитан Андреево, Димитровче и други населени места на територията на МИГ „Свиленград ареал“ ще бъдат проведени срещи с горски и земеделски стопани с цел информиране и дискутиране на необходимостта и възможностите за опазване на биотопните дървета.

Прочети повече
ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

На 28.05.2022 г. на територията на о. Персин се проведе еднодневен детски летен лагер за ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ и ОУ „Васил Левски“  в гр. Белене, като част от дейност „Работа със заинтересовани страни“ в изпълнение на проект „Хабитат Дунав“, осъществяван от Сдружение „Асоциация наука за природата“ в партньорство с Община Белене. Повече от 80 деца имаха възможност да участват в организираното от „Клевър солушънс“ ЕООД събитие.

Прочети повече
Проведоха се лекции – работилници в Белене

Проведоха се лекции – работилници в Белене

На 27.05.2022 г. в СУ „Димчо Дебелянов“ и ОУ „Васил Левски“ в гр. Белене се проведоха лекции – работилници, като част от дейност „Работа със заинтересовани страни“ в изпълнение на проект „Хабитат Дунав“, осъществяван от Сдружение „Асоциация Наука за природата“ в партньорство с Община Белене.

Прочети повече
Лекции – работилници за ученици в гр. Белене

Лекции – работилници за ученици в гр. Белене

На 27.05.2022 г. в гр. Белене ще се проведат 3 лекции – работилници, като част от дейност „Работа със заинтересовани страни“ в изпълнение на проект „Хабитат Дунав“, осъществяван от Сдружение „Асоциация Наука за природата“ в партньорство с Община Белене.

Прочети повече
Предстоящи детски лагери в гр. Белене

Предстоящи детски лагери в гр. Белене

На 28.05.2022 г. на територията на остров Персин ще се проведе еднодневен детски летен лагер за ученици от община Белене, като част от дейност „Работа със заинтересовани страни“ в изпълнение на проект „Хабитат Дунав“, осъществяван от Сдружение „Асоциация наука за природата“ в партньорство с Община Белене. Организатор на събитието е „Клевър солушънс“ ЕООД.

Прочети повече
ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

На 18-и, 19-и и 20-и май 2022 г. в района на средновековната крепост край село Мезек бяха проведени детски лагери с екологична насоченост. Над 250 ученици от СУ „Петър Берон“, ОУ „Любен Каравелов“ и ОУ „Иван Вазов“ в Свиленград взеха участие в мероприятията.

Прочети повече
ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

Хиляда и сто таблета с вградено, специално разработено образователно приложение бяха предоставени безвъзмездно на учениците от свиленградските училища СУ „Д-р Петър Берон“, ПГССИ „Христо Ботев“, ОУ „Любен Каравелов“, Първо ОУ „Иван Вазов“, НУ „Христо Попмарков“ и ОУ „Христо Ботев“ в с. Левка по време на проведените на 13-и, 14-и и 15-и април 2022 г. лекции – работилници, като част от информационните и образователни дейности по проекта „Хабитат Сакар“, осъществяван от Сдружение „Асоциация Наука за природата“ в партньорство с Община Свиленград.

Прочети повече