+359 2 465 24 66 | info@sciencefornature.org

Къщички за полубеловратите мухоловки

Полубеловратата мухоловка (Ficedula semitorquata) е врабчоподобна птица от семейство Мухоловкови (Muscicapidae), която зимува в Африка, но напролет отново се завръща по българските земи.  Поради унищожаването на старите естествени гори, които са нейното местообитание, видът е с “Почти застрашен” международен статус и “Уязвим” у нас.

Доброволци от Фондация „Наука за природата”, заедно с експерти от екологичната станция при резерват „Атанасовско езеро” – ИБЕИ – БАН, монтираха 26 къщички за гнездене в Източна Странджа, с цел подпомагане и опазване на вида на територията на страната. Екипът ни извършва ежегоден мониторинг и почистване на къщичките всяка пролет. Освен от мухоловки, къщичките се използват от няколко вида синигера и градински сънливци.

Как да помогна?

Може да дарите пари за изработка и поставянето на къщички за мухоловките. При всеки 50 лв постъпили във фондацията ние ще изработваме и поставяме по 1 къщичка в Източна Странджа, а вие ще получите грамота за дарител и човек подпомагащ опазването на беловратите мухоловки.

Вие дарявате на Science for nature Foundation

Каква сума желаете да дарите?
€5 €10 €20
Бихте ли желали да правите регулярни дарения? Бих желал да направя дарение
Колко плащания желаете да направите (вкл. това плащане)? *
Име *
Фамилия *
Email адрес *
Мобилен номер
Адрес
Съобщение
Обработване...